Hipnózis

Gondoltál már arra, hogyan javulhat az életed, ha jobban megérted, miképpen használhatod ki a hipnózis adta előnyöket?


Tiger Woods kiváló példa egy hihetetlen sportolóra, aki hipnózissal ért el fenomenális sikereket a golfban. - Minden idők legjobban fizetett golfozójaként elmondható, hogy ez több mint jól sikerült neki. 

"Amikor Tiger 13 éves volt, apja úgy döntött, hogy egy barátja és katonai pszichológusa, Dr. Jay Brunza hipnotizálja Tiger-t, hogy segítsen neki "abban a zónában lenni", amely lehetővé teszi számára, hogy teljes mértékben arra koncentráljon, amit a golfban csinál. Amikor Woods 1996-ban először profi lett, a Tour játékosai suttogtak Brunzáról és Woodsról, valamint a hipnózis használatáról."

 https://burlingtonhypnosis.com/read-about-tiger-using.../

https://fightermagazin.hu/hipnozis-es-teljesitmenynoveles/

Nem csak a sportolók, fordulnak a hipnózis felé. Színészek, politikusok és még nagy tudósok is profitálnak belőle. Ezt a technikát nem csak bizonyos viselkedésmódok módosítására és a stressz enyhítésére használják, hanem a teljesítmény maximalizálására és a tudattalan akadályok kiküszöbölésére is, amelyek nehezítik a lehetőségeinket. Matt Damon is hipnózist használt a dohányzásról való leszokáshoz. És nem is titkolja; egy televíziós műsorban nyilvánosan elismerte: "a hipnózis használata életem legjobb döntése volt."

Tehát teljesen egészséges emberek is használják a hipnózis adta előnyöket közérzetük és életminőségük javítására. Mindenkit lehet hipnotizálni, mindenkit, akiben ott a vágy, az akarat és az elvárás, hogy változtasson az életén illetve problémáján, az jó alany a hipnózisra. (A hipnábilitás egy velünk született képesség.) A hipnózis ereje abban van, hogy a tudatalatti nem tud különbséget tenni egy elképzelt és egy valós citrom között, mindkettőre beindul a nyálelválasztás, azaz a tudatalattinak a képzeletben átélt tapasztalat is valós. Így ebbe az érzelmi világba levonulva, képzeletben, érzelmi szinten lehet letenni, elengedni a terheket, és ez egy óriási megkönnyebbülés, felszabadulás! Ebben az állapotban befogadóbbak vagyunk konstruktív elképzelésekre, szuggesztiókra, és ezért is válik nagyon hatásossá a hipnózis. Mi az életünk összegzett élményei vagyunk, és hipnózis segítségével eljuthatunk az ok(ok)tól az okozat(ok)ig. Nem az ami történt, hanem amiként felfogjuk, és értelmezzük, ami történik velünk, az, ami nyomatékkal volt, van és lehet az életünkben. A tudatalatti elme működése miatt, a jelenben élsz, de ha hirtelen, nagyon megterhelő valami számodra, akkor a múlt tapasztalatait hívod elő. A reakcióid reagálnak a tavalyi vagy öt évvel ezelőtti hasonló helyzetekre, stresszekre. Más szavakkal, a tudatalatti elméd referenciakerete teljesen más. Lehetsz a jelenben, de ha valami provokál vagy izgat, akkor a másodperc töredéke alatt visszatérhetsz a gyermeki vagy infantilis viselkedéshez, és újraélhetsz egy eseményt mindazzal a hanggal, dühvel és érzelemmel, amelyet először tapasztaltál meg. Más szavakkal, a másodperc töredéke alatt át tudja ugrani az éveket, és ugyanolyan élénken élheted át az eseményeket, mint az első alkalommal. A legjobb az egészben, hogy ebből az elszakadt, biztonságos, megfigyelésből jól láthatod azokat a védekezéseket, amelyekre nagyon kicsi korodban szükséged volt, de most már kinőtted őket, éppúgy, mint a cumisüvegek és pelenkák szükségességét.

A hipnózis segítségével arra is ráébredhetünk, hogy a belső gondolataink milyen hihetetlenül nagy hatással vannak a testünkre, egészségünkre, teljes fizikai állapotunkra. A cél: kicserélni negatív mintáidat/nézeteidet pozitívra, megérteni belső konfliktusaidat, megtalálni a problémákból a kiutat, az ok(ok)nak a felkutatása, és azok feloldása, hogy visszanyerd a békét, nyugalmat, egészséged és a harmóniát magadban és környezetedben. Biztosíthatlak, hogy a hipnózis teljesen biztonságos, olyannyira, mint az alvás. Kárt nem lehet vele okozni, erre még nem volt példa (aki igazán ismeri a hipnózis működését az ezt tudja). A hipnózisnak többféle felhasználási lehetősége van, és az eltérő felhasználásánál eltérő mélységek és tapasztalások lehetségesek, ráadásul mindenki egyedi, csak őrá jellemző módon éli meg, ám ez nem befolyásolja az ülés eredményét döntő mértékben (ne hidd el, tapasztald meg). A hipnózis élmény: egy békés, ellazult állapotban vagy, és remekül érzed magad. A hétköznapok gondjai háttérbe szorulnak, csak az én hangomra figyelsz, és belépsz érzelmeid kapuján. Az elalvás előtti állapothoz hasonlít, amikor aznapi gondolataid, problémáid már elengedted, és elkezdted átadni magad az alvásnak. Légzésed nyugodt, mély és egyenletes. Egyfajta kellemes fáradtság vesz rajtad erőt, és gondtalanul pihensz. Egyre nyugodtabbá válsz, de közben tisztában vagy azzal ami történik és együttműködsz velem. Első körben azt mondom: készülj arra, hogy csukott szemmel beszélgetünk egyet. Klinikai hipnózist, hipnoterápiát, orvosi tevékenységet nem végzek, a prevencióban segítek, ugyanis a betegségek nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, ezét érdemes idejében tenni a megelőzésük érdekében, akkor, amikor a lelki egyensúlyunk még nem billen ki középpontjából. 


A hipnózis egy olyan összetett módszer, ami érzelmi és testi problémák, tervek és vágyak esetén is megoldást, segítséget nyújthat. Hipnózissal gyakorlatilag az emberi tevékenység bármely területén lehet javítani.

A "terápia" során felszabadul a lélek, szemléletünk, önmagunkhoz és másokhoz való viszonyunk változik. Ez a mély tudatállapot segíthet elengedni a problémákat, a múltat, felderíteni gyökér okokat, és kioltani azokat, segít az önértékelési, önelfogadási, életvezetési zavarok kiküszöbölésében.

Az agy természetes erejét használja a tünetek enyhítésére, a nem kívánatos viselkedés megváltoztatására. 

Hatékony lehet káros szenvedélyek elhagyásában.

"Hipnoterápia" alatt a hipnózis állapotát alkalmazom annak érdekében, hogy megkönnyítse a változ(tat)ást.

Ha attól tartasz, hogy átadod az irányítást másnak, ne aggódj nem fogod! Az sem gond, hogy ha téged nem lehet hipnotizálni. Nem klinikai hipnózisról van szó!

Csoportos foglalkozás:

Ha úgy gondolod, hogy a környezetedben van olyan családtag, barát, ismerős aki ugyanazon problémával küzd, vagy éppen ugyanazt a képességet szeretné fejleszteni, válasszatok ki egy témakört és kérjetek időpontot csoportos foglalkozásra!

Ti döntötök miben segítsek, lehet fogyás, dohányzásról való leszokás segítése, teljesítmény javítása sport / tanulás terén, önbizalom építése, stressz kezelés, a pihenés / meditáció állapotának gyakorlása. A fejleszteni kívánt terület kapcsán használjátok a hipnózis adta előnyöket, közérzetetek és életminőségetek javítására. 

Mire jó a hipnózis?

 • Segít a tudatalattiban rejtőző okokat feltárásában és a negatív érzések semlegesítésében.
 • Segít a korábbiaktól eltérő, új gondolatok elsajátításában.
 • Segít az emlékek és ezzel egyidejűleg a kapcsolt érzelmi tartalmak előhívásában.
 • Segít a régi kontra produktív viselkedés alapjául szolgáló tudatalatti emlékek, forgatókönyvek, érzelmi viszonyulások átírásában, a gátlások feloldásában, a rosszul viselkedés gyors megváltoztatásában.
 • Segít a régmúltban gyökerező nyomasztó emlékek feldolgozásában, érzelmi tehermentesítésben, szorongásoldásban.
 • Segít a pozitív önkép kialakításában, és az optimista gondolkodásmód megtanulásában a pozitív jövőkép kialakításában.
 • Segítséget a logikus belátások, új szempontok észrevételében, ezáltal életünk megváltoztatásában.
 • Segít a személyek közötti kommunikációban, a játszmák felismerésében és azok felszámolásában.
 • Segít a problémák, konfliktusok, krízisek, zavarok esetén.
 • Segít az alternatívák és célkitűzések kidolgozásában, az egyén külső és belső erőforrásainak felszínre hozatalával és mozgósításával.
 • Segít betegség, veszteség, gyász esetén.
 • Segít a célok meghatározásában, az élet értelmének megtalálásában való támogatásban, a céltalanság közérzetének a meghaladásában.
 • Segít a figyelem ellenőrzés alatti tartásában, a koncentrációs képesség fokozásában. 
 • Illetve az önhipnózis megtanulása hozzásegít az otthoni relaxáció, a napi ellazulás megtanulásának leghatékonyabb módszeréhez. A hipnózis egy módszer, mely lehetővé teszi, hogy tudatosan(!) hozzáférjünk tudatalatti információkhoz ügyes eszközökkel. Egy utazás, egyúttal egy elbűvölő élmény is gyakran, és megfelelő irányítással (ön)gyógyító hatású, segít önismereteinkben, belső nyugalmunkban és a harmóniánkban. 

A hipnózis hatékonysága:

Miután az Amerikai Orvosi Szövetség 1958-ban elfogadta a hipnózist és a hipnoterápiát. mint legális terápiás módszer, a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben hatalmas mennyiségű kutatást végeztek a hipnózis hatékonyságáról és hasznosságáról - klinikai és kísérleti bizonyítékok a hipnoterápia hatékonyságáról függőség, fogyás, fóbiák, álmatlanság, depresszió esetén, stressz, szorongás és mások.

Az eredmények az American Clinical Hypnosis Association publikációi:

 • Egy munkamenet után: 17% - 20% közötti siker
 • Három ülés után: siker 45% - 50% között
 • Öt és több foglalkozás után: a siker 85% - 90% között

Ezen felül Prof. Dr. Alfed A. Barrios többéves vizsgálatot végzett a pszichoterápia és a hipnoterápia hatékonyságáról, és a következő eredményeket érte el:

 • Pszichoanalízis: 38% -os gyógyulás 600 alkalom után
 • Viselkedésterápia: 72% gyógyulás 22 alkalom után
 • Hipnoterápia: 93% -os gyógyulás 6 alkalom után

A hipnózis valószínűleg az egyik leghatékonyabb módszer a kívánt változások elérésére nagyon rövid idő alatt. A hipnoterápia sokféle problémát enyhít néhány órás kezelés után.

Néhány példa a hipnózis hatékonyságáról és hasznosságáról:

Alkoholprobléma

Előzd meg a függőség kialakulását! A prevencióban segítek, hiszen a szorongás, a depressziós tünetek fokozhatják a kockázatot, mert az alkohol átmenetileg enyhítheti e tüneteket. Az alkohol ugyanis kétségtelenül oldja a szorongást és a feszültséget. Ha valaki azt tapasztalja, hogy nehéz helyzetben segít rajta az alkohol, akkor a legközelebbi probléma elől is az italhoz fog menekülni. Így kialakul az ördögi kör: előbb-utóbb minden stresszhelyzetre úgy fog reagálni, hogy iszik. Ennek következtében az illető egyre inkább elveszíti azt a képességét, hogy belső erőket mobilizáljon a problémák megoldására, és a legkisebb feszültséget is alkohollal fogja oldani.

Allergia

A hipnózis vagy az önhipnózis lényegesen mérsékli a tüneteket. Az allergia enyhébb formáinál 40-80% százalékban eredményes ez a módszer.

Asztma

A hipnózis hatására a tünetek csökkentek, a tüdőkapacitás nőtt és kevesebb gyógyszerre volt szükség.

Alvászavar

A hipnózis számottevően meghosszabbíthatja a mélyalvást, amely a jó közérzetben, az emlékezet javításában és az immunrendszer erősítésében játszik szerepet - állapították meg új kutatásuk során zürichi és freiburgi tudósok. Az derült ki, hogy hipnózissal nemcsak a mélyalvás hossza nőtt meg 80%-kal, hanem egyharmadával csökkent az ébren fekvés ideje is.

Babavárás, várandósság

Tíz magát meddőnek gondoló nő közül, több mint ötnél bekövetkezik a várandósság

Bélirritáció

A fájdalom, a puffadás és a hasmenés mérsékelhető hipnózissal. A betegség 30-50%-ban gyógyítható.

Bőrproblémák

Mivel többségüket lelki problémák okozzák, ezért a hipnotikus állapotban befogadott pozitív üzenetek elűzik a stresszt. A gyógyulási arány elérheti a 90%-ot. A hipnózis hatékony a szemölcsök számának csökkentésében is. A hipnózisos szuggesztiók hatására az égési sérülések gyorsabban gyógyultak, mégpedig azon a testfélen, amelyre a szuggesztiók irányultak

Dohányzás

A sikerességi arány ~95%, a hiányérzetet és a feszültséget szünteti meg, nem jár pótcselekvéssel és elhízással. 

Ha a megfelelő szemlélettel szokik le a dohányzásról a leszokás miatt nem lesz feszült, vagy ideges. Amint sikerült megszüntetni a dohányzással kapcsolatos mentális függőséget, megszűnik a cigi utáni sóvárgás. Így lehet könnyű a leszokás. És igen, plusz kilók nélkül is le lehet szokni a dohányzásról.

Fogyás, testsúlycsökkentés, karcsúsítás

A hatékony fogyás titka, hogy megértsük és megtanuljunk irányítani az evéshez kapcsolódó tudatalatti motivációinkat és a mögötte meghúzódó érzéseket. Hipnózisban megvizsgálhatod a túlsúlyodnak mind a viselkedésbeli, mind a lelki tényezőit, és lehetőségeket kapsz arra, hogy ezeket megváltoztatva "magdtól" lefogyj. Gyötrelem nélkül is lehet fogyni, a cél, hogy megtaláld azt az akadályt, érzést, ami gátol a fogyásban, és felold.

Hajhullás, hajnövekedés

Belga tudósokat megtanították a hajhullás hipnózissal történő kezelésére. Kiderült, hogy a hipnózis során javult a fejbőr vérátáramlása és növekedett a fejbőr hőmérséklete, ami jótékony hatással van a haj növekedésére, illetve csökkenti a hajhullást.

Krónikus fájdalmak

Pozitív képzettársítások segítségével az agy a jelentéktelen dolgok közé sorolja a fájdalmat. Fokozódik a fájdalomcsillapító hormonok termelődése. Az esetek 75%-ában eredményes a hipnózis a fájdalom csökkentésében, a hipnózis fájdalomcsökkentő hatása nagyobb, mint a morfiné. Durván 100 évvel ezelőtt egy Alice Magaw nevű nővér közel 14.000 fájdalommentes műtétben segédkezett hipnózis alkalmazásával. A hipnóziskezelés hatására a műtét utáni gyógyulási idő csökkent. Vizsgálatok alapján a hipnózisos csoport törött csontja hamarabb gyógyult. Magyarországon dolgoznak olyan fogorvosok, akik rendelkeznek hipnoterápiás ismeretekkel, praxisukban rendszeresen használják a hipnózist fájdalomcsillapításra.

Magas vérnyomás

Hipnózisban automatikusan csökken a vérnyomás, sőt még a veseműködés zavarai is javulhatnak. A hatékonyság 40%-os. Vizsgálatok szerint a hipnózis hatására a diasztolés vérnyomás 7 Hgmm-rel csökkent. A hipnózis hatékonyabb, mint a biofeedback, a változás tartós, 1 hónap után is fennállt.

Mell-nagyobbítás

Résztvevők: 20 nő, életkoruk 20-35 év. 12 hetes kezelés, 3 hónapos követés. Eredmény: A mellkörfogat átlagosan 38 mm-rel nőtt. Két résztvevőnél 52 mm volt növekedés. (Közben a vizeletben az ösztrogén szint nem emelkedett.)

Neoplasia - jóindulatú (benignus tumor) vagy rosszindulatú (rák)

További információ:

Sportteljesítmény

A mentális tréning hozzásegítheti az élsportolókat a győzelemhez. Ilyenkor a kudarctól való félelmeket szembesítik a győzelem biztos tudatával. 50%-ban eredményes a módszer.

Szorongások és fóbiák

A hipnózis többféle módon is segíthet. Közvetlenül csökkentheti a szorongás szintjét úgy, hogy relaxált állapotot hoz létre, közvetve pedig úgy, hogy a kliens, legyőzze a rossz állapotát okozó szorongást. Hatékonysága 60%-os.

A kutatások szerint hasznos a kardiovaszkuláris betegségek esetében, a szorongásos és pánik betegségekben, a szenvedélybetegségekben, a bőrbetegségekben, a depresszív tünetek csökkentésében. A vizsgálatok szerint pozitív hatással vannak a pszichológiai egészségre. Hatásukra nő az empátia, a koherencia továbbá a stressztűrés, az autonómia, a függetlenség, az önkontroll és önmegvalósítás érzése, és nő a morális érettség. A pozitív viselkedésbeli hatások jelentkeznek pl. növekvő látásélesség, a motoros feladatokban jobb reakcióidő, növekvő mezőfüggetlenség, és jobb koncentráció valamint figyelem. 

E kutatásoknak azonban vannak korlátaik. Az emberek nem egyformán hipnotizálhatóak. Vannak, akik könnyen és gyorsan jutnak hipnózisba, és sokféle szuggesztiót képesek átélni, másoknak ez nehezebben megy. A hipnózis iránt fogékonyabb személyek általában mélyebb hipnózist képesek átélni, de a fogékonyság nem azonos a mélységgel. A magas fogékonyságú személyek gyakrabban számoltak be nagyobb %-os hatékonyságról.

Szeretnéd észrevenni a tudatalattidból származó hiedelmeket,
és kapcsolni, amire nincs szükséged, de nem szeretsz a gondjaidról, érzéseidről beszélni?


Akkor neked találták ki a metamorf kezelést,

ÉS / VAGY

a Hawaii lomi-lomi arc-nyak-dekoltázs masszázst,

ÉS / VAGY

a csakra-talpmasszázst,

ÉS / VAGY 

az aromaterápiás blokkoldást!

Betegeket és betegségeket nem gyógyítok, egészségügyi tevékenységet, pszichoterápiát nem végzek. A prevencióban segítek, ugyanis a lelki betegségek nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, ezért érdemes idejében tenni a megelőzésük érdekében, akkor, amikor a lelki egyensúlyunk még nem billen ki középpontjából. Az általam végzett hipnózis (TEÁOR '08) fizikai közérzetjavító szolgáltatás (TEÁOR '08 9604) és az MNS egyéb személyi szolgáltatás (TEÁOR 9609) tevékenységi körbe tartozik. Pozitív irányú lelki vagy egészségügyi változást sem kizárni sem ígérni nem áll módomban.