Meditáció

Pihentető, stresszoldó, az egész testet és szellemet feltöltő, felfrissítő és fiatalító élménynőknek és férfiaknak egyaránt! 

...felhúztak a munkahelyeden, hisztis a gyerek, nem olyan jó a párkapcsolatod, mint szeretnéd, szorítanak a határidők, halogatod a fontos feladatokat, nyomasztanak az anyagi problémák, meg úgy általában, az egész jövő olyan félelmetes, hogy már csak rágondolni is elég... 

Vezetett meditáció, ahol biztonságosan ellazíthatod magad és kikapcsolódhatsz, és megoldást találsz a problémáidra. Hogy miért gyere el hozzám egyéni meditációra, vagy a csoportos foglalkozást válaszd, az otthoni meditáció helyett? Otthon könnyű kifogásokat találni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy úgy telik el egy hét vagy telnek el hetek, hogy nem szántál magadra semmi időt sem a mindennapok rohanása közepette. Igaz, rengeteg vezetett meditációt találsz az interneten, de meditálni nem könnyű. A meditáció nem csupán azt jelenti, hogy ellazult, relaxált állapotba kerülsz; ez még nem meditálás, itt viszont elsajátítod a technikáját, megismered a különbséget. Csoportos folglalkozás esetén a társaság is  motivál, információt, tapasztalatot cserélsz, megoszthatod gondolataidat, ismeretségeket szerzel. Szembesülhet mindenki másokhoz hasonló problémáival, tükröt tarthatunk egymásnak és erőt meríthetünk egyéni sikereinkből. 

Szóval, várok, mindenkit, akinek kicsit is stresszes az élete; kezdő meditálókat, a meditációval ismerkedni vágyókat, és a meditációt már ismerőket is. A gyakorlatok könnyűek, egy részüket otthon, egyedül is végezheted, segítségükkel stresszhelyzetben könnyebben megőrizheted nyugalmadat, Javíthatod munkavégzés során az összpontosítási képességed, a nyugodt, fókuszált gondolatok kiegyensúlyozzák az érzelmeidet, elcsendesítenek, oldják a szorongást, segítik az elfogadást és erősítik a jelenlétet. A lefekvés előtti gyakorlás pedig támogatja az éjszakai ellazulást, a pihentetőbb alvást. 

Néhány szó a meditáció jótékony hatásairól: 

Stresszoldás: Rájössz és megérted a vezetett meditációim alatt, hogy a stressz igazi forrása valójában belső; nem külső, ahogyan azt az emberek hinni szeretnék. Hiszen az elfojtott érzelmekből adódó nyomás kiutat keres, így a külső események csupán kiváltói annak, amit eddig tudatosan és tudattalanul egyaránt elnyomva tartottál. Megtanulod az érzéseidet kezelni, kifejezésre juttatni, megélni és elengedni, mert az elfojtott érzések ingerlékenységként, hangulatingadozásként, feszültségként a nyak- és hátizmainkban, fejfájásként, álmatlanságként, magas vérnyomásként, allergiaként és egyéb szomatikus állapotként jelentkezhetnek. 

Belső béke és csend megteremtése: Ez az az áhított állapot, ami aztán kiterjeszthető a mindennapokra, és az elképzelhető legmegrázóbb helyzetekben is erőt és magabiztosságot ad. 

Blokkok oldása: Mindenhová magunkkal cipelünk óriási mennyiségben felhalmozott negatív érzés-, hozzáállás- és hiedelemtömeget. A felgyülemlett nyomástól nyomorultul érezzük magunkat, ami rengeteg betegségünk és problémánk alapja. Sokkal kevésbé leszünk sebezhetők, ha a gondolatainkat, elképzeléseinket és hitrendszereinket - amelyek mind csak vélemények - új összefüggésbe helyezzük. 

Fokozott összpontosítás: A tudat megnyugvása, még pontosabban a tudat "ürességének" megtartása.

Azonnali feltöltődés: Barátaid észre fogják venni a különbséget és a változások tartósak. 

Fájdalomcsillapítás: A gyógyszerek a legritkább esetben szüntetik meg azokat az okokat, melyek mélyen elfojtva nyugszanak a tudatalattiban. Tudatunk felejthet, tudatalattink soha. 

Magas vérnyomás csökkentése: Csökkentheti a stressz-hormonok szintjét, a szívritmust és a vérnyomást is. Nem csoda tehát, hogy a meditációt sokan mellékhatások nélküli nyugtatónak nevezik. 

Migrén és idegi eredetű fájdalmak csökkentése: Aki következetesen gyakorolja a meditációt, annak fizikai és pszichoszomatikus rendellenességei egyaránt enyhülnek, és gyakran teljesen meg is szűnnek. 

Álmatlanság kezelése: A meditáció nem segít elaludni, de pontosan azokat az agyi területeket erősíti, melyeket az álmatlanság gátol, rombol és leépít. A kialvatlanság és az altató feledékennyé tesz. 

Jó hírem van: neurológusok igazolták, hogy a meditációnak memórianövelő hatása van. stb. 

És még egy rövid megjegyzés a "hitetleneknek": ha semmi más nem történik, akkor az történik, hogy 90 percre kikapcsolódsz, ellazulsz és olyan dologgal táplálod az elméd, ami jót tesz neki; ami közelebb hoz önmagadhoz. A meditáció után meg is beszéljük az élményeket, ha van kérdésed, válaszolok rá. 

Öltözet - laza, kényelmes viselet, ami nem akadályoz, és nem tereli el a figyelmedet. 


Kiscsoportos relaxációs, meditációs foglalkozások estén (min. 2 fő, max. 6 fő) 

A meditációs csoportoknak van néhány betartandó szabálya, amit minden csoporttagtól elvárok:

1. A pontos csoportkezdés érdekében, tiszteljük meg magunkat és társainkat, az időpontok betartásával. 

2. A csoportra előzetesen a +36-70/378-84-59 számon hívással vagy üzenetben kell bejelentkezni, a kiscsoportos létszám megtartása végett. (Az üzenetben kérlek jelezd, hogy egyedül / párban vagy barátokkal / ismerősökkel érkezel-e.) 

3. A csoportos meditációk ülésrendje: beszélgetés, vezetett meditáció (min. 60 perc) és levezető beszélgetés. Távozás csak ez után lehetséges. 

Részvételi díj: 2.500 Ft / fő / alkalom 
Időtartam: 1,5 óra 
Amennyiben érdekel a vezetett meditáció, de nem csoportban, hanem egyénileg szeretnél részt venni rajta, arra is van lehetőséged! Jelentkezz be elérhetőségeim egyikén! Online foglalás esetén válaszd az a "Vezetett meditáció" lehetőséget. Várlak szeretettel! 

Lebegő meditáció

Igen; szokatlannak tűnhet, ha egy felnőtt ember arra vállalkozik, hogy megringassák, pedig csodálatos megélni ezt az élményt. Különleges érzés a kendőbe bújva relaxálni; a súlytalan lebegés különös érzetet kelt. A ritmikus mozgás segít a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében. Nem véletlenül nyugszanak meg a babák, amikor ringatják őket. A lassú hintázás egységbe hozza az agyféltekéket, nyugtatja az idegeket, kikapcsol, megszünteti a negatív gondolatokat és érzelmeket, a pihenés pedig energiával tölt fel. Ebben az állapotban tudjuk a testet, elmét tudatosan ellazítani, kapcsolatba lépve tudatalatti világunkkal, a hintázó mozgás segíti a kikapcsolódást és az elmélyülést. A lebegő meditációt korra, nemre tekintet nélkül bárki kipróbálhatja. Súly: max. 200 kg / Magasság: max. 195 cm

További információ:

Online bejelentkezés:

MEDITÁLJ!

A mozgáshoz hasonlóan a meditációnak is napról napra számtalan előnyét fedezik fel a kutatók. Sajnos az emberek többsége hajlamos a túlgondolkodásra, amely nemcsak idegesítő, hanem egy olyan kényszer, amely megzavarja a tudatunkat, és negatív hatással van a lelki fejlődésünkre. A tudósok csak nemrég fedezték fel a buddhisták már régóta hangoztatott nézetét, mely szerint meditáció és tudatos jelenlét nélkül nincs egészséges lélek. A meditáció növeli a tudatosságot, megszabadít a lelkünkben tomboló zűrzavartól és megajándékoz a teljesség érzésével.

Csatlakozz privát csoportunkhoz a facebbokon:

BoldogLeszek - "yes I can!"

CSATLAKOZÁS


A csoport Melody Beattie 365 nap, 365 meditáció c. könyvét követi, mintegy napi pár perces kihívásként önmagadért, amit még a legsűrűbb napirendbe is be tudsz préselni, a stresszmentes életért. Kezdőknek is ugyanolyan hatásos, mint a haladóknak. 

Ezen kívül további egyszerű és hasznos tippeket, trükköket, ötleteket, feladatokat szeretnék megosztani veled, melyeket használhatsz szorongás ellen, érzelmek kifejezésére, gondolati sémák megváltoztatására, arra, hogy megértsd magad, a tudatod, az életed, ezáltal közelebb kerülj önmagadhoz és másokhoz is.