Hogyan tud pihenni az, aki nem tud kikapcsolni?

Ritka, hogy egy vállalkozó teljesen ki tudjon kapcsolódni, mert ha valaki saját vállalkozást vezet, és esetleg egyedül vagy csak néhány emberrel dolgozik, akkor nagyon elfoglalt lehet. Ráadásul a feladatok köre is nagyon széles skálán mozog. Aztán ott vannak a határidők, az adminisztráció, és új ötletekre, sőt, újabb és újabb ötletekre lenne szükség.

A munka minden rendelkezésre álló időt igénybe vehet, de ez előbb-utóbb a koncentráció elvesztéséhez és a tevékenység széttöredezéséhez vezet. Ezért lehetséges, hogy kevesebb munka nagyobb hatékonyságot eredményezne. A technológia által lehetővé tett állandó rendelkezésre állás és elérhetőség nagyon fárasztó, gyakran rosszabb, mint az intenzív, produktív munka. Ez kiégéshez vezethet. A pihenésre és alvásra "félretett" idő tehát egyáltalán nem elvesztegetett idő.

A pszicho-prevenció napjainkban nagyon fontos, hiszen a megbetegedési és halálozási statisztikákban meghatározó szerepet játszó betegségcsoportok terápiás eljárások kidolgozásával legyőzhetők, lásd pszichokardiológia!

Eredeti szociológiai értelmezésében a rekreáció elsődleges feladatának a munkaképesség helyreállítását és regenerálását tekintették.

A szabadon felhasználható és rendelkezésre álló szabadidő azonban nem jelenti még azt, hogy valóban megvalósul a rekreáció. A rekreáció megvalósításának esetében egészségünkkel, közérzetünkkel és az életminőségünkkel is foglalkozunk. Azaz azt mondhatjuk, hogy a rekreáció szabadidős tevékenység, de nem minden szabadidős tevékenység meríti ki a rekreáció fogalmát. 

Rekreációs szolgáltatásaimat szabd vállalkozásodra