SZAKÍTOTTÁL IDŐT VALAHA IS ARRA, HOGY VÉGIGGONDOLD, MILYEN HÁTRÁNYOKKAL JÁRHAT, HA VALÓBAN ENGEDÉLYEZED MAGADNAK A SIKER ELÉRÉSÉT VAGY ÉPPEN AZ EGÉSZSÉGET?

2020.01.09

A tudatalatti elme egy óriási számítógép, a tudatos elme programozza a tested érzékelései által (látvány, hang, íz, érintés, illat), valamint a gondolatokon és érzéseken keresztül. A tudat alatti elmében raktározódik el minden és belső programként fut. Tudatunk felejthet, tudatalattink soha. Sok minden, ami tudatos figyelmünket elkerülte, tovább dolgozik bennünk. A tudatalatti nem hoz döntést, csak visszajelez a megadott parancsok és betáplált programok alapján. Beprogramozva nagyon buzgó, erőteljes és pontos abban, amit előállít a testedben, ez elmédben és a különféle eseményekben, amelyeknek részese vagy; mint a számítógép: tévedhetetlenül véghezviszi a betáplált programot. Meg fogja valósítani azt, ami érzelmileg meg van benned erősítve. Ha egyszer üzenetet küldesz a tudatalattidnak, az addig nem kerül ki a memóriájából, amíg a megfelelő technikával tudatosan arra nem utasítod, hogy engedje el.

Gyermekként nem különböztettünk és magyaráztunk meg semmit, ezáltal gyakran rögzítettünk téves, hibás hiedelmeket, megfigyeléseket és ítéleteket. Számos fájdalmat és zűrzavart tapasztalhattunk meg. Rengeteg elképzelést, gondolatot kaptunk másoktól, amelyeket kérdés vagy fenntartás nélkül befogadtunk. Ezek közül sok mára már idejétmúlttá vált és elvesztette gyakorlati értékét, nem használható. Ráadásul a legtöbb ilyen bejegyzést meg sem értettük, ezért megtévesztő és irracionális a belső elménk, és ez gátolja a kiegyensúlyozott életet. Illetve gyakran fojtottuk / fojtjuk el a fájó érzéseket, kellemetlen eseményeket idéző emlékeket. Kitöröljük a tudatunkból, mert nem akarunk foglalkozni velük. Ebben az esetben nem is tudjuk visszahívni őket az emlékezetünkbe, de a tudatalattiban tovább munkálkodnak, és ezerféle zavar előidézőivé válhatnak.

...és hajlamosak vagyunk rá, hogy a kellemetlenségeket jó mélyre eltemessük.

Az elfojtott érzések, emlékek tudatosítása jelentős segítséget nyújthat érzelmi nehézségek megoldásánál, bizonyos jellemvonások korrigálásánál.
Ugyan sok ember tudja, hogy a dolgok sokszor szemlátomást nem a szándékaik szerint alakulnak, arra viszont kevesen ébrednek rá, hogy olyan hiedelmeik, érzéseik lehetnek a tudatalatti elméjükben, amelyek blokkolják, akadályozzák őket. Ez a rengetek hiedelem, elfojtott érzés lehet korlátozó, okozhat mentális, érzelmi és fizikai sérülést is.

Efféle kérdésekre, hogy: "Mi késztetett arra, hogy így viselkedjek?", "Miért nem tudom azt tenni, amit akarok?", "Miért nem sikerül nekem semmi?", "Mitől lehetne több energiám?", "Mi a baj velem?", "Miért térnek vissza ugyanazok az események az életembe?", "Mik okozhatják az egészségügyi problémáimat?", "Miért velem történik ez mindig?" - a válasz ott hever a tudat alatti elménk mélyén. Hiszen, lehet, hogy hiszel valamiben, és minden erőddel a megvalósításán iparkodsz. Időről időre mégis akadályokba ütközöl, ugyanis a tudat alatti elmédben rejtőzködnek olyan erős programok, amelyek ellentétesek azzal a számodra nagyon fontos dologgal, amelynek megteremtésével éppen próbálkozol. Ha a tudatos vágyak és a tudat alatti programok között nézeteltérés van, a tudatalatti győz. Ahhoz, hogy a tudatos elméd pozitív eredményeket teremtse meg, amelyekre vágysz, meg kell bizonyosodnod afelől, hogy nincs a szándékaiddal ellentétes hiedelem a tudat alatti elmédben, amely képes blokkolni vagy semlegesíteni azt a jót, aminek a megvalósításán munkálkodsz.

Tudom, hogy az ember tudat alatti elméje negatívan reagál minden spontán változásra, így nagyon nehéz megszabadulni az egészségtelen, illetve bármely más szokásoktól. Az agy számára nem számít, hogy egy ilyen átalakulás hasznos vagy negatív-e, csak azért számít, hogy a változás megsemmisítheti a szokásos életmódot, mert az ismerős viselkedéshez való visszatérés biztonságot és elégedettséget okoz. Ezért is fontos az elme tisztításának, "újraprogramozásának" folyamata.

Felnőttként tudatos énedet arra használhatod, hogy átválogasd a tudat alatti elméd tartalmát és elengedd a romboló elképzeléseket, gondolatokat, érzéseket. Felold és szembenézz az elfojtott érzéseiddel, hogy azok többé már ne uralkodhassanak rajtad. Az elme tisztításának, "újraprogramozásának" folyamata lépésről lépésre megváltoztatja az életedet támogató és korlátozó elképzelések arányát, amelyeket a tudat alatti elme rejt.

Ennek legjobb módja a hipnózis.
Egy hipnotizőr segítségével múltunk elfeledett területei is a tudatos elme felszínére hozhatók, részletesen újraélhetők. Az elfojtott gyermekkori emlékek jelenlegi problémákat okoznak, ezért nagyon hasznos hipnoterapeutával együtt dolgozni a régi tudat alatti programok felszínre hozása érdekében. A hipnózis célja az, hogy megtaláljuk és felszabadítsuk a mentális és érzelmi akadályokat, zárlatokat, változtassunk a viselkedésmintákon, hogy ne korlátozzák tovább az életed kiteljesedését. A hipnózis megszabadít attól a lelki tehertől, mely nap mint nap próbára teszi életedet. Szabadulj meg a hamis képzeteidtől, a rossz beidegződéseidtől, fóbiáidtól.
Ez olyan egyszerű a hipnózis segítségével, mint az egyszer egy.
Az ember néha elakad saját életének, karrierjének és céljainak megtervezése közben, és nem tudja, hogy melyik irány lenne a jó. Nos, igazából a tudatalattiban mindig ott van a válasz. Hipnózisban nemcsak a megfelelő irányt képes meghatározni az ember, hanem pontos és világos célkitűzéseket is tud tenni, ami segíti abban, hogy elérje és hatékonyan haladjon a vágyott cél megvalósítása felé. A tisztán látás és a megfelelő tervezés garantált, ha a coaching és a hipnózis előnyeit egymás javára is kamatoztatjuk! Ezen a pár dolgon kívül alkalmas még a célkitűzésre, vállalkozás fejlesztésére, a pénzügyi problémák kezelésére, az alvászavar csökkentésére és számos más probléma megoldására is. Rengeteg betegség tüneteit képes enyhíteni, és kiegészítő módszerként nagyban hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz.

A hipnózis egy nagyon hatékony módszer, mely az emberi elme erejét használja fel arra, hogy megvalósulhasson a kívánt változás. Bárkit lehet hipnotizálni, aki beleegyezik, és a legtöbb embernek egy nagyon hatékony segítséget tud nyújtani. Hipnózisban megmarad az öntudat, így nem lehet olyan titkokat kiszedni az emberből, amiket egyébként nem mondana el, nem lehet olyanra rávenni az embert, amit egyébként ne csinálna meg, és nem is lehet "benne ragadni" az állapotban.

Természetesen számos módszer áll rendelkezésre a tudatalatti elérésére / programozására (a teljesség hiánya nélkül: agykontroll - önhipnózis, meditáció, NLP, Coué módszer, Reiki, EFT, Kineziológia, Theta Healing, stb.) És! Kitartóknak megoldás lehet Balogh Béla Tudatalatti tízparancsolatának hallgatása is. Ahhoz, hogy az életedben változás álljon be, Balogh Béla szerint is minimum fél évig kell hallgatni ezt a hanganyagot napi kétszeri rendszerességgel, "alfa-állapotban", azaz elalvás és ébredés tájékán.
Azért a fél év az fél év...

A hipnózis viszont, megfelelően használva, az eddig kifejlesztett, egyik leghatékonyabb módszer, melynek segítségével, az emberek tudatalatti erőforrásaikból erőt merítve, teljesebb, boldogabb, sikeresebb életet élhetnek. A hipnózist, hipnoterápiát úgy írják le, mint az emberiség számára leghatékonyabb módszert, amely feltárja és felhasználja az elme mélységes potenciálját a változásokhoz és a személyes fejlődéshez.

...És igen, tudom: ..."Megváltoztatnám az életem, ha lenne rá időm"...

Csupán 1,5 órát szánj arra, hogy a velem való konzultáción során megtapasztald ezt a hihetetlenül jó élményt. Garantálom, hogy már az első alkalommal úgy fogod magad érezni, mintha kicseréltek volna!

A változásra való lehetőség és a fejlődés mindenkinek a rendelkezésére áll, keress bátran elérhetőségeim egyikén!