ONLINE KONZULTÁCIÓ

2020.03.23

A jelenlegi helyzet gyakorlatilag mindannyiunk életét befolyásolja valamilyen módon és az új helyzethez való alkalmazkodásban segíthet, ha az esetleges aggodalmainkat tudatosítjuk magunkban, megfogalmazzuk és szükség esetén meg is beszéljük ezeket valakivel.

A koronavírus okozta rendkívüli körülmények jelentősen megváltoztatják a mindennapi szokásainkat, ehhez az új helyzethez való alkalmazkodás pedig lelki erőforrásaink mozgósítását kívánja meg tőlünk. Teljesen természetes, ha ilyenkor bizonytalansággal töltenek el bennünket a közeli és a távolabbi jövőnkkel kapcsolatos gondolatok.

Fontos azonban, hogy az esetleges kétségeinket és félelmeinket ne tartsuk magunkban, hanem azokat fogalmazzuk meg és mondjuk ki.

Nyilvánvaló, hogy a pozitív történéseket és az azokat kísérő érzelmeinket szívesebben osztjuk meg másokkal, de fontos, hogy a negatívakkal is képesek legyünk ugyanezt megtenni. Önmagában már az is jó hatással van a lelkünkre, ha tudjuk, hogy valaki meghallgat bennünket és odafigyel ránk.

A negatív érzelmek elfojtása ugyanis nemhogy enyhítené, hanem inkább erősítheti azokat; hiszen ez a törekvésünk - ahogy ezt képalkotó vizsgálatokkal is kimutatták -, tovább fokozza az agyunk érzelmi életünkért felelős részének, a limbikus rendszernek az aktivitását. Amikor azonban szavakba öntünk, vagyis felcímkézünk egy hangulatot, melyet éppen átélünk (például kimondjuk azt, hogy "félek, hogy elveszítem az állásomat"), akkor az agyunk prefrontális lebenye aktiválódik, ami egyúttal csökkenti az előbb említett limbikus rendszer aktivációs szintjét is, ez pedig magának az érzelem intenzitásának az enyhülését is eredményezi. Az érzelmek megfogalmazását és kimondását szükség esetén akár egymagunk is megtehetjük (és azt akár papírra is vethetjük), de sokszor jobban eshet ha ezeket megoszthatjuk valakivel, legyen az egy hozzátartozó, barát vagy pszichológus. A jelen helyzetünkben pedig az online kapcsolattartás nyújtotta lehetőségekre is lehet támaszkodni. 


Talán a távolság, a személyes jelenlét hiánya sokszor könnyebbé is teszi az érzések, gondolatok, kérdések megfogalmazását, és sokszor egyszerűbb így őszintének lenni. A velem való beszélgetés (úgy, mint a személyen konzultációk esetén) olyan biztonságos közeget teremt, amelyben könnyebben hozzá tudsz férni az érzelmeidhez, tudatosítani tudod azokat, és a megfelelő visszajelzések alapján hatékonyabban mozgósíthatod a megküzdéshez szükséges erőforrásaidat.

Ha segítségre lenne szükséged jelentkezhetsz online konzultációra. Fontos azonban megjegyezni, hogy az interneten / telefonon való kapcsolattartás nem helyettesíti az élő, személyes találkozással járó konzultációs légkört.


Az online konzultációra jelentkezés és részvétel menete:

  • A konzultációt bejelentkezés, időpontegyeztetés előzi meg:

Telefon: +36-70/378-84-59
e-mail: eva.pittich@gmail.com 
facebook: Boldog leszek
Vagy a lap alján található kapcsolati űrlapon keresztül.


  • A fizetés banki átutalással történik:
  • Több alkalom egyösszegű fizetése esetén 10% - 15% - 20% kedvezmény az online konzultációk díjából is!

3-4 alkalom -10%
5-9 alkalom -15%
                 10 alkalomtól -20%