Kakaó Spirit

Szent kakaó ceremónia

A szent kakaó ceremónia története:

A "szent kakaó" kifejezés a kakaófa (Theobroma cacao) termésére, a kakaóbabra utal, amelyet évszázadok óta nagyra értékelnek különböző kultúrákban, különösen Közép- és Dél-Amerikában, ahol az őslakosok szent növényként tisztelték. A kakaóbabot először az ókori maják és aztékok használták rituális italok készítésére, amelyeket vallási szertartásokon fogyasztottak.

A kakaóbab gazdag antioxidánsokban, különösen flavonoidokban, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri egészség javításához és a gyulladás csökkentéséhez. Ezenkívül magas a magnézium, vas, kálium és rost tartalma is.

A kakaóban található teobromin stimuláló hatású, hasonlóan a koffeinhez, de kevésbé erős. A kakaóban lévő feniletilamin (PEA) pedig egy olyan vegyület, amelyet a szervezet boldogsághormonként is előállít, és hozzájárulhat a jó hangulathoz.

A kakaóbabot az aztékok "az istenek étele" néven emlegették, és azt hittek, hogy a kakaó ital ereje és tulajdonságai az istenektől származnak. Az aztékok és maják kereskedelmi árucikként is használták, sőt, adófizetési eszközként is szolgált.

Ma a kakaóbabot világszerte használják az élelmiszeriparban, különösen a csokoládégyártásban. A kakaó kivonatokat és összetevőit használják édességek, sütemények, italok és kozmetikai termékek előállításához is.

Miben különbözik a hagyományos, kereskedelmi kakaótermékektől?

A ceremóniás kakaó különleges formája a kakaónak, amelyet kifejezetten spirituális vagy gyógyító szertartásokhoz használnak. Több szempontból is különbözik a hagyományos, kereskedelmi kakaótermékektől:

Minőség és feldolgozás: A ceremóniás kakaó gyakran magasabb minőségű, kézzel válogatott, fenntartható módon termesztett kakaóbabokból készül. Kevesebb feldolgozási lépésen esik át, hogy megőrizze a kakaóbab természetes összetevőit és energetikai tulajdonságait.

Adalékanyagok hiánya: A ceremóniás kakaó nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tejtermékeket vagy egyéb adalékanyagokat, amelyek megtalálhatók a kereskedelmi csokoládéban. Ez biztosítja a kakaó tiszta formáját, amely hozzájárul a szertartás autentikus és eredeti jellegéhez.

Energetikai szempontok: Sokan hiszik, hogy a ceremóniás kakaónak különleges energetikai tulajdonságai vannak, amelyek elősegítik a mélyebb meditációt, a szív megnyitását és az érzelmi blokkok oldását. A szertartások során a résztvevők gyakran szándékokat állítanak be a kakaó elfogyasztása előtt, hogy fokozzák a spirituális élményt.

Rituális használat: A ceremóniás kakaót gyakran használják meditációs gyakorlatokban, jógában, táncban és egyéb spirituális tevékenységekben. A kakaó serkentő hatása segíthet a résztvevőknek jobban koncentrálni és nyitottá válni a szertartás során tapasztalt élményekre.

Történelmi hagyományok: A ceremóniás kakaó használata visszanyúlik az ősi közép-amerikai kultúrákhoz, mint a maják és az aztékok, akik szent italként fogyasztották. A modern ceremóniák gyakran igyekeznek tiszteletben tartani és újraéleszteni ezeket a hagyományokat.

A szertartásos minőségű kakaó kiváló minőségű Criollo ("kri-o-yo") kakaóbabból készül. Az ebből készült kakaó, egy 100% -ban tiszta, organikus kakaóbab paszta, amely sokkal nagyobb mennyiségű jótékony, egészség- és hangulatjavító vegyületet tartalmaz, mint bármely más kakaóalapú termék a piacon. Azon túl, hogy nem csak Bio minőségű, Criollo babból, - Fair trade forrásból is származik.

A ceremóniás kakaó fogyasztásának előnyei:

Egy ceremóniás kakaó szertartás kipróbálását több okból is javasolnám, különösen, ha nyitott vagy az új spirituális gyakorlatokra és élményekre. Stresszterapeutaként, kifejezetten ajánlom, hogy részesítsd előnyben a ceremóniás kakaót a hagyományos csokoládéval szemben.

 • Stresszoldás: A kakaó relaxáló és nyugtató hatása segít a stressz és a mindennapi élet nyomása alól való kikapcsolódásban. - A ceremóniás kakaó önmagában nem okoz súlygyarapodást, míg a csokoládé, amely tartalmaz cukrot, tejet és más összetevőket, nagyobb kalóriatartalommal bír. 
  Az élvezeti íz értéke és pozitív élettani hatása egy hagyományos bio csokoládéval szemben a közérzetünkben és energiaszintünkben bekövetkezett hatásaiban mérhető. 

További előnyei:
 • Az élet apró örömeinek megbecsülése: A szertartások során a résztvevők gyakran ráébrednek az élet apró örömeinek fontosságára és megtanulják jobban értékelni a jelen pillanatot.

 • Egyensúly és harmónia: A ceremóniás kakaó segíthet az egyensúly és a belső harmónia megteremtésében, ami pozitív hatással lehet az élet több területére is.

 • Együttérzés és megértés mélyítése: A kakaó fogyasztása során a résztvevők gyakran nagyobb együttérzést és megértést mutatnak mások iránt, ami elősegítheti a konfliktusok feloldását és a harmonikus kapcsolatok kialakítását.

 • Életöröm és vitalitás: A kakaóban található vegyületek, mint a feniletilamin, hozzájárulhatnak a boldogságérzet és az életöröm növekedéséhez.

 • Energetikai tisztulás: Sokan úgy vélik, hogy a kakaó segíthet az energetikai blokkok oldásában és a test energetikai rendszerének tisztításában.

 • Érzelmi felszabadulás: A kakaó segíthet az érzelmek kifejezésében és a felszabadulásban, ami elősegítheti az érzelmi blokkok oldását és a gyógyulást. 

 • Felszabadulás a félelmektől: A ceremóniás kakaó segíthet az egyéneknek szembenézni és felszabadulni a félelmek és szorongások alól, amelyek korlátozzák őket az életükben.

 • Fizikai érzékelés élesítése: A ceremóniás kakaó fogyasztása érzékenyebbé tehet a fizikai érzékelésre, így mélyebb kapcsolatot alakíthatsz ki a saját testeddel.

 • Fókusz és koncentráció: A kakaó serkentő tulajdonságai javíthatják a fókuszt és a koncentrációt, ami elősegítheti a tudatos jelenlétet és a szertartás alatti mélyebb elmerülést.

 • Gyógyulási folyamatok támogatása: A kakaó gyakran használatos eszközként a személyes gyógyulási folyamatokban, segítve az embereket abban, hogy feldolgozzák a múltbéli traumákat és előre lépjenek az életükben. Segíthet szembenézni és feldolgozni a múltbéli traumákat, elősegítve a belső béke és gyógyulás állapotát.

 • Intuíció növelése: Azt mondják, hogy a ceremóniás kakaó segíthet az intuíció élesítésében, lehetővé téve az egyének számára, hogy jobban ráhangolódjanak belső hangjukra és megérzéseikre.

 • Kapcsolódás a múlt és a jövő generációival: A kakaó szertartások lehetőséget adnak az embereknek, hogy kapcsolódjanak elődeikhez és a jövő generációihoz, érzékelve az időtlenség és az örökség fogalmát.

 • Közösségi élmény: A ceremóniás kakaó fogyasztása gyakran közösségi események része, amelyek erősíthetik a közösségi kötelékeket és az egymás iránti támogatást. A szertartások lehetőséget adnak, hogy részt vegyél egy támogató és gondoskodó közösségben, ahol megoszthatod tapasztalataidat és kapcsolódhatsz másokhoz. 

 • Kreativitás serkentése: Azok számára, akik keresik az inspirációt vagy szeretnének új ötletekre szert tenni, a ceremóniás kakaó serkentheti az agy kreatív részeit, ami új ötletek és megoldások megtalálását segítheti elő.

 • Kulturális tapasztalat: A kakaó szertartások lehetőséget adnak az embereknek, hogy megismerjék és megtapasztalják az ősi kultúrák hagyományait és szellemiségét.

 • Lelki békére találás: A ceremóniás kakaó segíthet az lecsendesíteni az elmét és elérni egy mélyebb lelki békét és megnyugvást.

 • Lelki útmutatás: A szertartások során a résztvevők gyakran útmutatást és belső bölcsességet keresnek, amelyek segíthetnek életük útjainak megtalálásában vagy megerősítésében. 

 • Meditációs állapot elérése: A kakaó serkentő hatásai, mint a teobromin, segíthetnek egy mélyebb, elmerültebb meditációs állapot elérésében, amely elősegíti a belső csend és nyugalom megteremtését.

 • Önbizalom és önértékelés növelése: A szertartások során a résztvevők gyakran megtapasztalhatják önértékelésük javulását és önbizalmuk növekedését.

 • Önismeret mélyítése: A ceremóniás kakaó segíthet mélyebbre ásni önmagunkban, felfedezni rejtett érzéseinket, gondolatainkat és motivációinkat. 

 • Összekapcsolódás az univerzummal: A kakaó szertartások gyakran az összekapcsolódás érzetét erősítik meg a résztvevőkben, akik így közelebb érezhetik magukat a természethez és az univerzumhoz.

 • Spiritualitás és a mindennapi élet integrációja: A szertartások segíthetnek az embereknek abban, hogy spirituális gyakorlataikat beépítsék a mindennapi életükbe, elősegítve a teljesebb és kiegyensúlyozottabb életvitelt.

 • Személyes akadályok leküzdése: A kakaó segíthet szembenézni és leküzdeni személyes akadályainkat, erősítve az akaraterőt és a kitartást.

 • Személyes növekedés: A szertartások során megfogalmazott szándékok és a kakaó által elősegített önvizsgálat hozzájárulhat a személyes növekedéshez és fejlődéshez.

 • Szív megnyitása: Sokan úgy érzik, hogy a ceremóniás kakaó segít megnyitni a szívcsakrát, elősegítve ezzel az érzelmek felszabadulását és az empátia mélyülését.

Ezek a lehetséges előnyök inspirálóak lehetnek azok számára, akik szeretnének mélyebb kapcsolatot kialakítani önmagukkal és a körülöttük lévő világgal. A ceremóniás kakaó szertartás egy olyan eszköz lehet, amely támogatja az embereket a személyes fejlődés és a spirituális utazás útján. 

Kontraindikációk:  

Fontos megjegyezni, hogy a ceremóniás kakaó szertartások nem mindenki számára megfelelőek, és minden esetben figyelembe kell venni az egyéni egészségi állapotot és körülményeket. A ceremóniás kakaó fogyasztásának ellenjavallatai közé tartoznak bizonyos egészségügyi állapotok és körülmények, amelyeknél fokozott óvatosság szükséges. Az alábbiakban néhány példát sorolok fel:

 • Kardiovaszkuláris problémák: Mivel a kakaó teobromint tartalmaz, ami serkentő hatású és növelheti a szívverés gyakoriságát, azoknak az embereknek, akik magas vérnyomásban vagy szívbetegségben szenvednek, óvatosnak kell lenniük a kakaó fogyasztásával.

 • Mentális egészségügyi állapotok: Azok a személyek, akik szorongásos zavarokban, pánikbetegségben vagy egyéb mentális egészségügyi problémákban szenvednek, szintén óvatosan bánjanak a kakaóval, mivel annak serkentő hatása súlyosbíthatja a tüneteket.

 • Terhesség és szoptatás: Terhes vagy szoptató nőknek ajánlott konzultálniuk orvosukkal a ceremóniás kakaó fogyasztása előtt, mivel a teobromin és koffein hatása befolyásolhatja a magzatot vagy a csecsemőt.

 • Gyógyszeres kezelés: Azoknak, akik bizonyos gyógyszereket szednek, például antidepresszánsokat, szívgyógyszereket vagy antipszichotikumokat, szintén tanácsos orvosukkal konzultálniuk, mivel a kakaó interakcióba léphet ezekkel a gyógyszerekkel.

 • Allergia vagy érzékenység: Azok számára, akik allergiásak vagy érzékenyek a kakaóra vagy a csokoládé egyéb összetevőire, kerülniük kell a fogyasztását.

A ceremóniás kakaó általában nagyobb mennyiségben és koncentráltabb formában kerül fogyasztásra, mint a hétköznapi kakaótermékek, ezért a potenciális hatások is erőteljesebbek lehetnek. 

A szertartás menete:

 • Kb. 0,5-1 óra időtartamban a kakaó elfogyasztása közben közös oltárépítés, szándékok kinyilatkoztatása, fakultatív beszélgetés
 • Kb. 1-1,5 óra időtartamban különböző meditációs gyakorlatok (mindig az adott ceremónia témaköréhez illően), hangfürdő
 • Kb. 0,5 óra időtartamban fakultatív záró beszélgetés

FONTOS: A szertartás napján diéta, böjt, előzetes ráhangolódás ajánlott (és igyál sok vizet). Kérlek, hogy az esemény előtt legalább 3 órával ne fogyassz cukros, tejes és húsos; nehéz ételeket! 

A ceremóniás szent kakaó nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek tudatmódosító hatással lennének. 

Időponttal és bejelentkezéssel kapcsolatos információk:

IDŐPONT HAMAROSAN...

Bejelentkezés mindenképpen szükséges! 

A szertartásaim minimum két főtől indulnak. Érdeklődés vagy bejelentkezés esetén kérem, lépj kapcsolatba velem a következő elérhetőségek egyikén. 

Pittich Éva 
Telefon +36703788459
E-mail: boldogleszekinfo@gmail.com

Max. létszám: 6 fő

ÁR:

 • 15 000 Ft / fő
 • Páros kedvezmény: 13 500 Ft / fő
 • Foglaló: 6 500 Ft

Jelentkezésed csak a 6 500 Ft-os foglaló befizetésével válik érvényessé. Csak ekkor tudom garantálni neked a helyet és a kakaót. A befizetett összeget a jelentkezés lemondása esetén nem térítem vissza, de más személy nevére átruházhatod. A fennmaradó összeget a helyszínen lehet kifizetni. Ha a létszám betelik, lezárom a jelentkezést, ezért ha eldöntötted, hogy részt veszel, kérlek, utald át a díjat mielőbb!

EGYÉNI KAKAÓ SPIRIT FOGLALKOZÁSOK LEHETŐSÉGE:

Theobroma cacao coaching

Fedezd fel a kakaó coaching varázslatos világát, ahol a természetes kakaó erejével nyithatod meg az ajtókat önmagad felé! Éld át a teobromin gazdagította élményt, ami felfrissíti az elmédet, felébreszti a szívedet és mélyebb összeköttetést teremt a belső világoddal. A kakaó coaching nem csupán egy ülés; ez egy utazás, ahol minden korty kakaóval egyre közelebb kerülsz önmagadhoz, miközben egy támogató közeg vesz körül. 
Engedd, hogy a kakaó melegsége átöleljen és vezessen a személyes növekedésed útján. Lépj be a kakaó segítségével a tudatosság és az önismeret bensőséges térbe, ahol minden lehetőség a tiéd.

A ceremóniás kakaó, amely magasabb kakaótartalmú és gyakran kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos kakaóitalok, nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek károsak lennének a fiatalabb korosztály számára. Azonban a kakaóban található teobromin, egy koffeinszerű stimuláns, miatt érdemes óvatossággal bánni a fogyasztásával, különösen a gyermekek esetében.

Gyermekek esetében a kakaó fogyasztása mérsékelt mennyiségben általában biztonságos, de a túlzott mennyiség kerülendő, mivel a teobromin és a koffein túladagolása nyugtalanságot, alvászavart és más mellékhatásokat okozhat.

Tizenévesek már nagyobb mennyiségű kakaót is fogyaszthatnak, de itt is figyelembe kell venni az egyéni toleranciát és a kakaó stimuláns hatását.

Felnőttek számára a ceremóniás kakaó fogyasztása általában nem jelent problémát, feltéve, hogy nincsenek egészségügyi ellenjavallataik, mint például koffeinérzékenység vagy bizonyos krónikus betegségek.

25.000 Ft/alkalom

Időtartama 2 óra.

 

BEJELENTKEZÉS

Theobroma cacaos érintésterápia

Az "Érintés és Kakaó" élmény egy varázslatos utazás a belső harmónia és a testi ellazulás világába. A kakaó, amelyet évszázadok óta használnak szertartásos italként, felébreszti a szív területeit és elősegíti az érzelmi nyitottságot, miközben a teobromin természetes élénkítő hatása energiával tölti fel a testet. Ezzel párhuzamosan, az érintésterápia, mély relaxációt kínál, csökkenti a fizikai feszültséget és elősegíti az energetikai blokkok oldódását. A két gyakorlat kombinációja egy olyan szinergiát hoz létre, amely támogatja az összpontosítást, a stresszoldást és az összhangot az életünk minden területén. Az "Érintés és Kakaó" élménycsomag egy meghitt, támogató környezetben kínál lehetőséget arra, hogy mélyebben kapcsolódj önmagadhoz. Ez az élmény nem csak egy alkalom a kikapcsolódásra, hanem egy eszköz is a személyes növekedés és a lelki megújulás elősegítésére.

25.000 Ft/alkalom

Időtartama 2 óra.


BEJELENTKEZÉS

Theobroma cacao energetikai kezelés

Fedezd fel a szent kakaóval végzett energetikai tisztítás varázslatos hatását, ami mélyen harmonizálja testi-lelki állapotodat. A kezelés során a kakaó serkentő hatása ötvöződik a kíméletes energetikai gyakorlatokkal, amelyek célja, hogy megszüntessék a blokkokat és harmonizálják az aurádat. Ez a személyre szóló, mélyreható élmény nem csak feltölt, hanem segít visszanyerni belső békédet és életerődet a mindennapokban.

25.000 Ft/alkalom

Időtartama 2 óra.

BEJELENTKEZÉS

Theobroma cacao lebegés - vissza a kezdetekhez

A hintázás és a ceremóniás kakaó ötvözete egy különleges élményt nyújt, ami visszavezet a kezdetekhez, ahol minden friss és tiszta. Ezáltal lehetőséget kapsz egyfajta újjászületésre, egy belső utazásra, amely során elengedheted a múlt terheit és megújulva léphetsz tovább az életedben. 

Ez a tapasztalat új dimenziókat nyithat meg a test és az elme egyensúlyának és jólétének megteremtésében, a ringatózó hatás pedig tovább fokozza ezt az élményt, lehetővé téve, hogy még mélyebb szinten kapcsolódj önmagadhoz és a téged körülvevő energiához.

Lehetőséget kapsz arra, hogy teljes mértékben átadd magad a pillanatnak, és megtapasztald a belső béke és harmónia érzését. 

A terápia alatt nem beszélünk, nem érek hozzád, csak egy gyengéd zene kíséri végig ezt a folyamatot, tovább fokozva a belső utazást és segítve abban, hogy még mélyebben elmerülj a pillanatban. A dallamok és ritmusok finoman ölelik körül a lebegést és a kakaó fogyasztását, létrehozva egy harmonikus atmoszférát, amely segít az elmédnek és testednek a teljes ellazulásban és a belső béke megtalálásában. A zene egyfajta útmutatóként szolgál, amely segít elvezetni az élmény mélyebb rétegeibe, és összehangolja az érzéseidet és gondolataidat a jelen pillanattal. 

Theobroma cacao lebegést kipróbálhatod max. 200 kg-ig, illetve max. 205 cm magasságig. (További feltétele az, hogy ne legyen olyan egészségügyi állapotod, amely akadályozza a szalagba való be- vagy kiszállást.)


15.000 Ft/alkalom

Időtartama 1,5 - 2 óra. / A lebegés maga 1,5 óra, de ha szeretnéd, van lehetőséged arra, hogy előtte megbeszéljük a szándékaidat, vagy utána átbeszéljük az élményeidet. Ez segíthet abban, hogy mélyebben megértsd és feldolgozd a terápia során tapasztaltakat.

BEJELENTKEZÉS

Tájékoztatom szolgáltatásaim igénybe vevőit, hogy az általam folytatott egyéni, páros és csoportos foglalkozások nem minősülnek a 2/2004. (XI. 17.) EüM rendelet szerinti 80-as szakmakód alá tartozó, kiegészítő gyógyászati tevékenységnek.

Nem minősülnek továbbá a 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet és a 11/1997. 11/1997. (V. 28.) NM rendelet hatálya alá tartozó természetgyógyászati tevékenységnek, továbbá nem minősülnek a 2/2004. (XI. 17.) EüM rendelet szerinti 18-as szakmakód alá tartozó pszichiátriai kezelésnek vagy pszichoterápiának sem.

Kizárólag olyan tanácsadási tevékenységet folytatok, amelyeknek végzésére a hatályos jogszabályok szerint jogosult vagyok. A terápia szót mindenkor kizárólag a regisztrált okleveles végzettségem tükörfordításaként használom, nem a magyar jogszabályokban értelmezett módon.

Szolgáltatásaim a szellemi jóllétet segítik elő. Bármilyen más jellegű (pl. pozitív irányú lelki vagy egészségügyi) változást sem kizárni, sem ígérni nem áll módomban.

Betegeket és betegségeket nem gyógyítok, egészségügyi tevékenységet nem végzek.