AROMA-COACHING

- legyél könnyedén saját magad érzelmi edzője -

Miért használj illóolajokat?

Az egyik alapvető dolog, amiért érdemes illóolajokat használni, az, hogy természetesek, biztonságosak és nem okoznak kárt vagy függőséget. Tudatos használatuk nem jelent veszélyt fizikai vagy mentális egészségünkre. Az illóolajok gyorsan és hamar hatnak. Sok esetben csak az üveg kinyitása és a benne lévő aroma belélegzése elegendő a nyugtató, frissítő vagy energizáló állapot eléréséhez. Ezeknek az illóolajoknak a belélegzése, elpárologtatása vagy helyi alkalmazása a bőrön szinte azonnali érzelmi reakciókat váltanak ki. Az illóolajok a nap bármely szakában használhatók, És végül: gyors, egyszerű és könnyű a használatuk, ami felgyorsult és folyamatosan változó világunkban lényeges szempont. Praktikus kiszerelésüknek köszönhetően mindig nálad lehet.

Hogyan hat az aromaterápia?

Amikor érzelmi működésről beszélünk, szükséges és fontos megemlíteni (különösen, ha mélyebben szeretnénk tudni és megérteni az érzelmi aromaterápia hatásmechanizmusát), hogy milyen kémiai folyamatok kísérik, alakítják és befolyásolják az emóciókat.

Végül is érzelmeink nemcsak agyi és idegrendszeri események, hanem hormonális hatások következtében is kialakulnak és megváltoznak.
Fiziológiai alapjai tehát komplex rendszerre épülnek. Ezeket a hormonális hatásokat az illóolajok manipulálják, amikor a bennük lévő hatóanyagok megváltoztatják az agy kémiai állapotát.

Az esszenciális olajokat alkotó kémiai vegyületek segítenek abban, hogy használatukkor különböző érzelmi és mentális állapotokat idézzünk elő. 

Érzelmileg helyes működésünk döntő hatással van életminőségünkre, hiszen meghatározza kommunikációnkat, társas kapcsolatainkat, társadalmi környezetünk minőségét, belső világunk hangulatát, hiszen külső ingerekre, eseményekre hívnak fel válaszokat bennünk. 

Egyéb tulajdonságok mellett a limonéntartalmú olajok javítják a hangulatunkat, az alfa-pinén olajok nyugtató hatásúak is, a bergapten tartalmúak enyhíti szorongásunkat, de vannak stimuláló, tonizáló, élénkítő olajok, vagy olyanok, amelyek nyitottabbá, kommunikatívabbá, fogékonyabbá, tesznek minket; amelyek ennek megfelelően módosítják agyunk kémiáját és befolyásolják kognitív funkcióinkat.

Az érzelmi aromaterápia célja az érzelmek és az érzelmi működés befolyásolása, mintáinak és blokkjainak oldása, valamint a különböző berögződések átírása mellett az is, hogy összekapcsolja az embert a belső öröm és erő forrásával, segítsen feltérképezni és megérteni természetét, és elvezesse őt egy tudatos életmódhoz, amelyben megtapasztalhatja tudatának teremtő erejét.

A doTerra tudósai és szakemberei nagy tudással és végtelen kifinomultsággal állítják össze a különböző keverékeket, amelyekben megfelelő arányban keverik össze azokat az illóolajokat, amelyek a legjobban szolgálják a kívánt hatás elérését, mind fizikai szinten, mind biokémiai hatásaikat figyelembe véve, mind a finomabb érzelmi és energetikai szintek tekintetében. 

Néhány esszenciális olajkeverék

Az oldalt folyamatosan bővítem esszenciális olajokkal, kérlek látogass vissza időnként!

doTERRA ADAPTIV® Touch 10ml

Első nap az új munkahelyen? Komoly vizsga közeleg? Kedvezőbb kilátásokra vágysz? Az Adaptív segíthet. A stresszes, változásokkal teli, rohanó hétköznapok olaja. Segíti az alkalmazkodást, a stresszel szembeni ellenállást. Mindezt rendkívül "intelligens" módon, serkenti az alulműködő szervek tevékenységét és lassítja a túlműködőket. Így vezet el a homeosztázis állapotába, alkalmazkodóképessé tesz a változó környezetben, hogy visszaálljon az egyensúly. Csak akkor avatkozik be, ha arra szükség van, mindenféle káros hatás nélkül, azaz adaptogén. Akár fáradtnak és kialvatlannak, akár határozatlannak és ingerlékenynek érzed magad, az Adaptívot használva segíthetsz testednek és lelkednek is egyensúlyban maradni.

doTERRA Balance ® Touch 10ml

A doTERRA Balance keveréke olyan esszenciális olajok kényes kombinációja, melyek az energia-kiegyensúlyozó hatás megteremtésével elősegítik a harmónia, nyugalom és pihenés érzetét. Ez a keverék segít egyensúlyba hozni az érzelmeket és kellemes, békés aromájával megteremti a jó közérzetet. Stressz- és szorongásoldó, hangulatjavító. Ez az illóolaj-keverék a mindennapok olaja.

Elsődleges felhasználása: lelki egyensúly, relaxáció, szorongás, pánik, nyugalom, pihenés, ellazulás, depresszió, derűs gondolkodás, menopauza, Parkinson kór, porckorong sérv, ízületi nyáktömlő gyulladás, autoimmun megbetegedés, kóma, zavarodottság, diabetikus sebek, feszültség, idegeskedés, félelem, gyász, hangulatingadozások, stressz, harag, düh, túlpörgés, agresszivitás, bánat instabil érzelmek

doTERRA Cheer® Touch 10ml

Mindenki tudja, hogy a vidám hozzáállás átsegíthet a kihívásokon, ugye? De néha bármennyi pozitív megerősítés sem elég az enerváltság elkerüléséhez. A doTERRA Cheer felemelő olajkeverék jókedv, boldogság és pozitivitás "lökést" ad, amikor a padlón vagy. Ez a napfényes, friss optimista aroma kifényesíti a napod minden percét.

Jótékony hatásai:

 • segíti az optimizmust, vidámságot és boldogságot
 • pozitív lendületet ad
 • ellensúlyozza a kedvtelenséget, bánatot és szomorúságot
 • ellensúlyozza a negatív érzelmeket és a rossz kedvet

doTERRA Citrus Bliss® 15ml

A doTERRA Citrus Bliss (Invigorating Blend) egy pezsdítő keverék, aminek főleg stresszcsökkentő és hangulatjavító hatása van; depresszióval küzdőknek nagy támogatást jelenthet. Nem mellesleg a sok citrusfélében található limonén miatt kitűnő tisztító, fertőtlenítő és immunerősítő hatással is bír. Természetes dopamin fokozó, neurotranszmitter-stimuláló, agyserkentő tulajdonságai vannak.
A mindennapokkal járó megpróbáltatások az egészségünktől, a kapcsolatainktól és az érzelmi világunktól egyaránt komoly áldozatokat követelnek. Használjuk rendszeresen, hogy üdítő feltöltődésben legyen részünk, amikor csak szükségét érezzük. 
Elsődleges felhasználása: depresszió, stressz, szorongás, táplálkozási zavarok, félelem, nyugtalanság, energia, gyász, jet-lag, szülés utáni depresszió, bánat

doTERRA Console® Touch 10 ml

Elveszteni valamit, vagy valakit, akit szeretsz mélyen zavaró és fájdalmas lehet. A kimondatlan szavak és a megválaszolatlan kérdések is aggódón és zavartan tarthatnak. A doTERRA Console vigasztaló keverék segít becsukni az ajtót a szomorúság előtt és elvezet az első lépéshez a helyes úton az érzelmi gyógyulás felé. Kösd be a megtört szívedet a doTERRA Console keverékkel.

Jótékony hatásai:

 • segít feldolgozni a halált, valakinek az elvesztését
 • vigaszt, reményt ad
 • segít az érzelmi gyógyulásban és a szomorúság lezárásában
 • ellensúlyozza a szomorúságot, amit valakinek az elvesztése okoz
 • ellensúlyozza a bánatot, a reménytelenség és tehetetlenség érzését

doTERRA Forgive® Touch 10 ml

Egy terhet hordasz a válladon, ami egyre nehezebb lesz idővel? Jobb lenne, ha hagynád elmenni és a jövőbe tekintenél düh és bűntudat mentesen. Ha kész vagy továbblépni, a doTERRA Forgive megújító esszenciális olajkeverék segíteni fog megtalálni, hogy mit kell tenned a megbocsátáshoz, felejtéshez és a továbblépéshez. Ne mástól várd a feloldozást; segíteni fog az egészséges önmegbocsátás gyakorlásában is.
Kezd mindegyik holnapod megkönnyebbülten és elégedetten.

Jótékony hatásai:

 • segíti a megbocsátást, másoknak és önmagadnak is
 • segíti a tovább lépést
 • felszabadító érzést kelt, könnyebbé tesz
 • ellensúlyozza a negatív érzelmeket, mint a düh, bűntudat és lelkiismeret furdalás

doTERRA Manuka® Touch 10 ml

Erőt ad, továbbvisz, ha sebesültnek, elhagyottnak, elszakadtnak, tehetetlennek, megterheltnek érzed magad. Ha szenvedsz, ha gyászolsz, nem engedi elhatalmasodni rajtad az érzést. Használd, ha megnyugvásra, vigaszra, gyógyulásra, szeretetre, gondoskodásra, támogatásra, biztonságra vágysz, szükséged van egy védőpajzsra. Emlékeztet, hogy nem vagy egyedül, védelem vesz körül, nem vagy elfelejtve, még akkor sem, ha túl gyengének érzed magad és azt hiszed, nem tudsz túllendülni a problémákon.
Manuka olaj a következő negatív érzelmeket segít átváltani : sebesült, elhagyott, szenvedő, kapcsolatnélküli, nem biztonságos, tehetetlen, megterhelt, gyászoló. A Manuka olaj megnyugtat, megvigasztal, gyógyít, szeret, gondoskodik, támogat, ismeri az isteni szeretetet, hálát, biztonságot ad. 

doTERRA Motivate® Touch 10 ml

Frusztrált vagy a munkahelyeden? A legnagyobb erőfeszítéseid ellenére kudarcaid vannak, amik miatt megrendült a bizalmad? Vagy gyakrabban vagy cinikus, mint kellene? Akkor állj le és indulj újra a doTERRA Motivate bátorító keverékkel. A doTERRA Motivate segít felszabadítani a kreatív erőid, és kiváltja a bátorságot, amely a saját magadba vetett hitben gyökerezik. Menj előre, és emeld a lécet - meg tudod csinálni!

Jótékony hatásai:

 • segít meghozni a nehéz döntéseket
 • bátorságot és határozottságot ad
 • erősíti az önbizalmat és a magadban való hitet
 • segít fókuszálni és koncentrálni
 • ellensúlyozza a negatív érzelmeket, mint a kétségbeesés, bizonytalanság vagy döntésképtelenség
 • elűzi a pesszimizmust, kudarc érzetet és a félelmeket

doTERRA Neshama® Touch 10 ml

A Neshama elnevezés a héber "lélek" szóból ered, az olaj pedig azzal a céllal készült, hogy segítsen emlékeznünk, kik is vagyunk valójában, és milyen kapcsolat fűz bennünket egymáshoz és a körülöttünk lévő világhoz. Mind a növényeket, mind az esszenciális olajokat régóta nagy becsben tartjuk az emberiségnek nyújtott jótékony hatásaikért és felhasználási módjaikért; mindez jól példázza az ember és a természet közeli kapcsolatát. A Neshama Lélektápláló keverékhez kiválasztott esszenciális olajok javára a múltban szentként tekintettek, és már az ősi írások is említést tesznek róluk - már akkor is a belső énhez való magasabb szintű kapcsolódás támogatásáért alkalmazták őket, és alkalmazzák a mai napig. Ebben az inspiráló keverékben a legnagyobb becsben tartott és legértékesebb CPTG-minőségű esszenciális olajaink legjava kapott helyet: tömjén, levendula, vörös cédrus, ciprus, mirha, indiai nárdus, vadnarancs, kasszia és fahéj. Különösen nehéz időkben a Neshama emlékeztetőül szolgál, milyen mély kapcsolat fűzi lelkünket a körülöttünk lévő világhoz, és hogy a gyógyulás csupán idő kérdése.

doTERRA Passion® Touch 10 ml

Elvesztetted a motivációd, a szenvedélyed? Túl sok minden, még a jó dolgok is kiszámíthatóak és unalmasak? A doTERRA Passion inspiráló keverék, segíteni fog feléleszteni az izgalmat az életedben. Ugorj fel egy repülőre, merülj el az óceánban, vagy próbálj ki valami igazán ijesztőt, mint a tánc. A doTERRA Passion olajjal megjön a bátorságod kipróbálni valami újat, felfedezni újra az élvezeteket az életedben. 

Jótékony hatásai:

 • segíti a szenvedélyt, növeli a vágyat
 • megindítja a lelkesedést, öröm érzését
 • segít az inspirációban, kreativitásban
 • ellensúlyozza az unalmat, érdektelenséget, befásultságot

doTERRA PastTense® Touch 10ml

A PastTense olyan esszenciális olajok egyedülálló keveréke, amelyek köztudottan hozzájárulnak a kiegyensúlyozottság és harmónia érzésének elősegítéséhez. A PastTense szellemre és testre egyaránt csillapító hatást gyakorló esszenciális olajai pillanatok alatt ellazítanak és megnyugtatnak. A mindennapi élet során gyakran előfordul, hogy teljesen letaglózva érezzük magunkat. A PastTense keverék pontosan az ilyen pillanatok átvészeléséhez készült! Ez a jótékony esszenciális olajokból készülő, szabadalmazott keverék tökéletes választás akár munkahelyi, akár iskolai vagy otthoni környezetben.
Elsődleges felhasználása: fejfájás, migrén, stressz, szorongás, feszültség, nyugtalanság, kimerültség, hőhullámok, másnaposság, izomduzzanat, nyakfájdalom 

doTERRA Peace® Touch 10ml

Az élet aggasztó pillanatai után túlterhelt vagy és félsz? A doTERRA Peace megnyugtató keverék, olyan olajok keveréke, ami arra emlékeztet, hogy nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy megtaláld a békét. Lassíts, szippants egy mélyet és újra összeszedett leszel. Minden jó dolog azzal kezdődik, hogy hiszünk benne - és néhány csepp Peace megnyugtató keverékkel.

Jótékony hatásai:

 • segít a béke és nyugalom megtalálásában
 • pozitív gondolatokat és optimizmust idéz elő
 • ellensúlyozza a szorongást, nyugtalanságot és békétlenséget
 • ellensúlyozza a túlterheltséget és a stresszt

doTERRA Align® 5 ml

Kerülj egyenesbe!
Úgy érzed, zűrzavar vesz körbe, és elvesztetted az irányítást a körülmények felett? Az esszenciális olajok és néhány egyszerű központosító jógapóz segítségével belső békéd és céltudatosságod is egy csapásra új értelmet nyerhet. Saját értékeid szem előtt tartását és magabiztosságod mindennap gyakorolnod kell. A dōTERRA Align Központosító keverék hozzájárul önbizalmad építéséhez, valamint ahhoz, hogy nyitott maradj minden új lehetőségre. Az Align a doTERRA Jóga kollekció központosító keveréke. Ez a békét és nyugalmat árasztó keverék azzal a céllal készült, hogy az önelfogadás és a bizalom érzésének táplálásával támogassa a napi jógagyakorlatok elvégzését. A doTERRA Align aromájához kiválóan illő jógapózok a harcos II. póz, a háromszögtartás és a kapupóz. A jógázáson túl az Align az egész napon át tartó harmonikus közérzethez is nagyban hozzájáruló, csodás keverék.

doTERRA Anchor® 5 ml

Horgonyozz le!
Manapság könnyebben megesik, hogy gyökértelennek és bizonytalannak érezzük magunkat, mint valaha. Néha azonban pár egyszerű jógagyakorlatnál és némi esszenciális olajnál nem is kell több, hogy megleljük az egyensúlyt. Legközelebb, amikor egy kis bátorságra és kiteljesedésre vágysz, használd a doTERRA Anchor keveréket, hogy segítsen egy olyan stabil kapaszkodót találnod, ahonnan könnyebben továbblépsz. A doTERRA Anchor Megszilárdító keverék megingathatatlan önbizalmat ad, aminek köszönhetően nyugalmat árasztó határozottsággal közelíthetsz a jógagyakorlatokhoz és az életedhez egyaránt. Ez a keverék támogatja az önmagadhoz való kapcsolódást, a közösségtudatod, az érzelmi harmóniád és a belső bölcsességed. A doTERRA Anchor aromájához tökéletesen illő jógapózok az ülő meditáló póz, a csavart ülés és a Bhu Mudra (egyik kéz a szíven, a másik a Földön). 

doTERRA Arise® 5 ml

Váltsd valóra álmaid!
Amikor álmaink megvalósításán dolgozunk, mindig jól jön egy kis segítség. Céljaink elérésén ügyködve ugyanis gyakran ütközünk kihívásokba, és veszítünk a kezdeti lelkesedésünkből. A pozitív megerősítések napi szintű gyakorlásával, hangulatjavító jógapózokkal és üdítő aromákkal azonban leküzdhetjük ezeket az akadályokat. A keverék aromája erősíti a stabilitás és a szabadság érzését, növeli a test állóképességét, valamint bátorsággal és örömmel tölti meg a szívet.
Dolgozz örömmel és bátran az előtted álló célok elérésén. Ez a frissítő és megvilágosító esszenciálisolaj-keverék tökéletes inspirációul szolgál, hogy nagyra törő célokat tűzz ki, és keményen dolgozz az elérésükért. A doTERRA Megvilágosító keveréke inspirációul szolgál, hogy igyekezzünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Élvezd a doTERRA Arise kínálta előnyöket, miközben teljesítményed újabb szintre igyekszel emelni.